Alt hvad du behøver at vide om dækkets slidbane

Alt hvad du behøver at vide om dækkets slidbane

Jan 25, 2021

Hvad er formålet med dækkets slidbane?

Ordet refererer normalt til dækkets gummi, der kommer i umiddelbar kontakt med vejen. Med tiden begynder enhver bils slid at slides, hvilket begrænser trækkapaciteten og håndteringskontrollen. Der er en bred praksis for regummiering af allerede slidte bildæk.

Everything you need to know about the tyre tread

Når vi siger "slidbane", mener vi normalt mønsteret med riller, der er monteret på gummien på irerne. Du kan møde udtrykkene "slidbanemønster" eller bare "mønster". De henviser til den samme betydning. Faktisk er riller noget lidt anderledes. De er placeret på slidbanen. De ligner mange små pigge. Du skal huske, når du køber en ny cykel og ser dens frisk nye dæk med masser af riller og pigge.

Hvilke slags er der

Dæk i bilen er skabt med forskellige slidbaner, da hver af dem kan give optimal trækkraft under forskellige vejforhold (sne, regn, is), årstider (vinter, sommer) samt kørselsvaner (sportskørere eller komfortable chauffører). Der er fire hovedtyper:

  • Retningsbestemt / ensrettet - denne type styrer vandets retning og bevægelse og hjælper med at fjerne det fra din bils dæk. Retningsdæk skal monteres fortil bagpå. Hvert dæk er skabt til at fungere optimalt på deres nøjagtige placering;

  • Symmetrisk - det er den mest populære og spredte slags alle trin. Du kan finde det på de fleste almindelige biler, da det normalt ikke laver støj og tilbyder høj udholdenhed. Symmetriske modeller kunne monteres på forskellige måder, da dette er en temmelig nyttig taktik til forbedring af deres liv;

  • Asymmetrisk - du kan nemt finde dem monteret på din yndlingssportbil. Asymmetriske mønstre er hybrid, der inkluderer mange slidbanemønstre for optimalt greb og trækkraft samtidigt på isete og glatte såvel som på tørre veje;

  • Retningsbestemt / asymmetrisk - de inkluderer et V-formet mønster til bedre kontrol af vandet og for at undgå vandplanning. De er også velegnede til tørre vejrforhold, da det giver optimal trækkraft og greb.

Sådan måles dybden korrekt

Der er mange måder at måle dit dæks dybde på. Du har muligvis sikkert hørt om 20 øre-testen. Alt du skal gøre er bare at sætte mønten i dit dæks rille med Abraham L.s hoved på hovedet. Hvis du er i stand til at se det, er din dybde mindre end 1,6 mm, hvilket betyder, at det er tid til en ændring.

Hvor mange millimeter lovligt er slidbanens mindste dybde i Danmark

De lovmæssige krav til biler i Danmark er 1,6 mm. Den skal være 1,6 mm i mere end 75% af hele overfladen.

Er det værd at købe brugte dæk - råd fra Promodaek

Du kan let finde allerede brugte dæk til din bil i omtrent god stand. Teamet af Promodaek ved, at det især hvis du bruger dæk med høj bredde og fælg på mere end 17 tommer, er det ret dyrt at købe nye dæk hver sæson. Men når det kommer til din sikkerhed, kan du måske spare nogle penge på andre ting og hellere investere dem til din bil.


I tilfælde af en tvist i forbindelse med et onlinekøb, kan du bruge webstedet:
© 2023 Powered by Now.bg